נקודת איזון
בלוג על כלכלת המשפחה
כסף מהווה חלק נכבד מחיינו והבלוג הוא הדרך שלי להעביר לקהילת הקוראים שלי ידע וניסיון שצברתי במהלך שנות עבודתי כיועצת לכלכלת המשפחה.
ניהול כלכלי דורש איזון בין מה שצריכים למה שרוצים, בין ההווה לעתיד, בין רצונות של בני משפחה שונים, בין ערכים לבין דרישות החיים. לכן קראתי לבלוג – נקודת איזון.
הבלוג עוסק בשאלות שקשורות בהתנהלות הכלכלית היומיומית ומציג נקודת מבט שפויה ורציונלית על נושאים כלכליים שמטרידים את כולנו.
ההמלצה שלי היא פשוט להתחיל לקרוא בבלוג ולזרום לפוסטים שמעניינים אותך ועונים על שאלות שמטרידות אותך.
כמו בייעוץ אישי ובסדנאות, גם בבלוג, אני מביאה את הידע בגובה העיניים, עם הסברים פשוטים וברורים ובגישה שפויה מתוך הבנה שאנחנו לא חיים בבועה, אלא במציאות כלכלית מורכבת שכדי לנהל אותה נדרשים כלים שיש רק למעט מאוד אנשים.
המטרה שלי היא להביא את הידע הזה לכמה שיותר אנשים, ואשמח מאוד לשיתופים של פוסטים שעניינו אותך.
תמיד ניתן ליצור איתי קשר – בדואר אלקטרוני, באמצעות דף יצירת קשר או בטלפון 050-7899937.
שלך, ענת צלניקר
יועצת לכלכלת המשפחה

איך בוחרים קרן השתלמות
הכל התחיל משיחת טלפון: "תגידי, איך בוחרים קרן השתלמות?" השאלה הזו עולה בכל סוף שנה, זמן ההפקדות לקרנות ההשתלמות והפנסיה של העצמאים. אז הרמתי
מתי המינוס מסוכן לך?
לפני כמה ימים שוחחתי עם בני זוג שמצבם הכלכלי מצויין, רק שהם כל הזמן במינוס ומוטרדים כי לא מצליחים לחסוך. האם המינוס מפריע לכם? שאלתי

התנהלות כלכלית בעידן הקורונה
רק לפני חודש, כתבתי כאן פוסט שמדבר על חזרה לשגרה אחרי הקורונה. והנה אנחנו כאן, חודש אחרי, במציאות שמשתנה כל הזמן, עומדים בפני סגר נוסף,

איך השפיעה הקורונה על כלכלת המשפחה? האם אנחנו במשבר כלכלי או באופורית פוסט-קורונה?
איך זה שלמרות הקורונה והאבטלה הגבוהה, למרות הדיבורים בתקשורת על תהום כלכלית, מקומות הבילוי, מלאים עד אפס מקום? איך אפשר להסביר את הפער בין המציאות הכלכלית לאופוריה ברחוב?